Stylová křesla Fly s nadčasovým designem

Ikonická designová křesla „butterfly“, která už v 19. století ohromovala davy fanoušků designu, nám dnes připomínají jak úžasně nadčasová a nesmrtelná je lidská tvořivost.

Na křídlech motýla. Tak bychom mohli nazvat kampaň k ikonickým křeslům „butterfly“, které proslavili jeho tři designéři BKF (Bonet, Kurchan a Ferrari) v Argentině v roce 1940, když přišli s jeho kovovou konstrukcí a koženým potahem na veletrh designu. Avšak ani tito tři páni nebyli původními tvůrci ikonického tvaru křesla. Inspirovali se italským křesílkem La Tripolina, které mělo původně dřevěnou skládací konstrukci a jednoduchý textilní potah.

BKF vytvořili konstrukci z ohýbaného pevného kovu a kvalitní kožený potah, který se dokonale přizpůsobí sedací části těla. A právě v této podobě ho vnímáme dnes i my jako populárně ikonické křeslo „butterfly“.

Jelikož v samotném původu designu je dodnes zmatek a sporné dohady, křeslo je vyráběno a inspirováno Bonetovskou verzí po celém světě. Skandinávie, Itálie, Amerika, Argentina nebo Čína a možná ještě i další vynalézavé verze, které vzájemně soupeří o pozornost zákazníka.

 

článek_fly_2

 

Možná jeho zvětšená verze v provedení designového výrobce Cuero Design ze Skandinávie přispěla k většímu komfortu sezení a pohodlí uživatelů a má nárok na hrdost Skandinávců, kteří mají křeslo doma již 20 let. A možná právě ta naše provedení Vás přesvědčí o hodnotě designu za dostupnou cenu a zakoupíte si jedno k Vám domů.

Kožené křeslo Fly Cowhide je z kvalitní hovězí kůže a dotváří tak jedinečný prvek na povrchu potahu. Jestli preferujete černou barvu, v nabídce máme i Fly Black. Kromě toho v našem sortimentu samozřejmě nechybí ani křeslo Fly v přírodní béžové barvě.