Brouk, kterého rádi ubytujete u Vás doma

článek_brouk_1

 

Slyšeli jste už o židli Beetle od GUBI? Její tvar je skutečně jedinečný a snadno rozpoznatelný na první pohled. Designéři se při její tvorbě ale inspirovali obyčejným broukem!

GUBI je dánský designerský dům, jehož sídlo najdeme v Kodani. Proslavil se návrhy odvážné a elegantní kolekce nábytku, svítidel a interiérových doplňků, které obdivuje celý svět. Jejich filozofie je ohromující. Každý designerský kousek vypráví unikátní a zajímavý příběh. Dohromady tvoří nadčasový design, inovují dávno zapomenuté ikonické prvky a dávají jim zcela jiný nádech. Vizionáři, jejichž historie se táhne už takřka jedno dlouhé století, pořád dokážou tvořit nadčasové produkty.

Zamysleli jste se už někdy nad tím, jakým úžasným designérem je příroda samotná? Všechno je v přírodě v dokonalé harmonii, aniž by do křehkého souladu musel člověk jakkoliv zasahovat. I tělo obyčejného brouka má dokonalé tvary, které kromě samotné formy uvnitř ukrývají živý organismus. A právě toho si všimli designéři, kteří hledali námět pro nový nábytkový prvek. GamFratesi, autorská dvojice dokonalého nápadu židle s příznačným názvem Beetle, se nechala přírodou naplno inspirovat!

 

článek_brouk_2

 

„Brouci jsou nádherní tvorové a každý prvek jejich těla má specifickou funkci. Je to skutečná harmonie mezi formou a funkcí, které jsou promyšlené od samotné podstaty. Našli jsme inspiraci pro židli, která může být současně vysoce funkční i krásná,“ vysvětlují GamFratesi.

Představujeme židli MARCO z nabídky Dublino Home

Je inspirovaná designem židlí Beetle. V sametovém provedení dokáže prostor skutečně dokonale vyladit. Příjemné ergonomické sezení v nevšedním produktovém designu je doplněno černými kovovými nohami. Židle Marco jsou dostupné v koňakovém odstínu s elegantním černým lemem.

Co říkáte? Dovedete si představit tyto vyladěné designové brouky i u sebe doma?

Pokud se Vám článek líbil, napište nám na naše sociální sítě - Facebook nebo Instagram.